De Brouwschuur, de huisbrouwerij van de Weerter Stadsbrouwerij

Hier is het allemaal mee begonnen, de brouwerij van Erwin Strijbosch. In een schuur achter het huis was een heuse mini-brouweri ingericht, compleet met bar voor proeverijen. De productie was klein, maar dat deerde niet. Hoofdzaak was dat Erwin al zijn brouwsels zelf wilde maken van graan tot bier. Dat dit dan met wat meer handwerk en kleinere volumes gaat, is niet erg.

In een rap tempo kwam er een verschuiving van hobby naar brouwer. Dit vroeg om meer. Hierna zijn er plannen gekomen om De Brouwschuur in het groot te gaan ondernemen, hoewel het volume van 10 Hl nog altijd onder de microbrouwerijen vallen, is de aanpak professioneel.

Naast het brouwen voor De Brouwschuur begeleidt Erwin andere brouwers in de brouwerij, ontwikkelt recepten voor anderen en brouwt sporadisch voor anderen. Hoofdzaak blijft: van graan tot bier!

De bieren van De Brouwschuur gaan van traditioneel tot experimenteel. De Brouwschuur wil voor ieder wat wils bieden.

Zie hieronder voor het aanbod.

Verkrijgbaarheid

De bieren van De Brouwschuur

Toch unne pils 2.0

Alc. 5 % IBU: 35 EBC: 6

Eigen frisse pils van De Brouwschuur met dryhop

Hé Johnny pack die Hühner ein

Alc. 5,6% IBU: 18 EBC: 5

Frisse en zachte Münchener Helles, ondergistend en smaakvol. Vernoemd naar al die series die we vroeger nagesynchroniseerd keken op de Duitse zenders bij gebrek aan Nederlands aanbod, voor de RTL’s en dergelijke.

Bockie Bè

Alc. 7,5% IBU: 24 EBC: 41

Dit ondergistende biertje is wel bokkig, maar niet ontembaar. Zijn roots liggen in het Bokkenrijk, maar hij houdt wel van een uitstapje.
In 2017 is deze bock op de derde plaats geëindigd in de verkiezing voor het Lekkerste Bockbier van Nederland in de categorie zware bockbieren.

Ein bitje aandacht

Alc. 4% IBU: 17.4 EBC: 20,6

Een zacht blondje met een klein bittertje, maar vrolijk in de afdronk door een zweempje rood fruit.

Koeërepater, donkere lager

Alc. 5,1% IBU: 19 EBC: 46

‘Pas op voor de Koeërepaater’ zeiden de ouders vroeger tegen hun kinderen die gingen spelen. Voor deze hoef je niet op te passen. Klaar met de lagers, dankan deze pater nog voor een kleine verrassing zorgen.

Heidi-Hei, dark wheat

Alc. 5,3% IBU: 14 EBC: 36,5

Heidi-Hi is een echte dunkel weizen gebrouwen volgens reinheitsgebot maar met een klein vleugje ondeugende rook

Gust z’n zus, blond

Alc. 6% IBU: 20 EBC: 12

Blondje, maar geen domme. Ze is dan ook aan de donkerblonde kant. Heerlijke dorstlesser met enkel simcoe als bitter- en aromahop.

Nog eine dan, IPA

Alc. 6,2% IBU: 34,4 EBC: 9,7

Prima qua alcohol, fruitig qua smaak. Vanaf nu kun je de hele avond ‘nog eine dan’ bestellen zonder dat je je schuldig hoeft te voelen…

Doef van d’n Daeke, klassieke porter

Alc. 7,3% IBU: 35,5 EBC: 71

Doef van d’n daeke is een Weerter uitdrukking en betekent ‘Zwarte Kraai’. De Doef is een heerlijke Porter met een diepdonkere kleur, een fijne kraag, volle dropsmaak en een iets bittere afdronk

Koôpermöts, amber ale

Alc. 6,4% IBU: 25 EBC: 12

Amber ale met balans in de bitter, mondgevoel en aroma

Stevig Boeket, Tripel

Alc. 8,2% IBU: 33 EBC: 11

Fijne en kruidige tripel waarvan de smaak wel even tussen je smaakpapillen blijft hangen

Kaoj veut, kruidige stoutje

Alc. 9% IBU: 20 EBC: 77

Kaoj veut heb je niet meer als je deze kruidige stout gaat drinken. Heerlijk met kruiden, koffie en chocola

Knoeër, zeer sterke blonde

Alc. 10,5% IBU: 20 EBC: 10

‘Knoeër op unne houp’ ben je als je dit bier in een tempo drinkt wat het aankan. Knoeër is een zeer sterk blondje, maar laat zich heerlijk temmen in je mond.

GTI-mperial, imperial stout

Alc. 10,5% • IBU: 56• EBC: 83

Ooit door de russen geïntroduceerd, zeggen ze. Ze zeggen zoveel… Maar drop, chocolade, en room kun je in deze smaakbom wel herkennen

GTI-mperial, imperial stout
Barrel aged Laphoaig

Alc. 10,5% • IBU: 56• EBC: 83

Ooit door de russen geïntroduceerd, zeggen ze. Ze zeggen zoveel… Maar drop, chocolade, en room kun je in deze smaakbom wel herkennen.
Deze versie heeft lekker lang op een Laphroig Whiskyvat mogen rusten, en die heerlijke turfwhisky proef je er goed in door.

Gouwe Rog, rogge ale

Alc. 7% • IBU: 14• EBC: 16

Met 15% rogge en een vracht aan aromahoppen is deze rogge ale een echte Gouden Rog. De Rogstaekerslegende is de inspiratiebron voor dit bier. De ‘Gouwe Rog’ is de hoogste prijs in de Grote Rogstaekersoptocht.

Geine pongel, IPA

Alc. 6% • IBU: 35• EBC: 13

‘Geine pongel’, dat zeggen we in Weert tegen een hele mooi meid. Dat is precies wat blonde, pittige en fruitige bier met je doet.

Gerstenaat #3 Weizen

Alc. 5% • IBU: 13 • EBC: 5

Nummer drie uit de gerstenaat serie. Deze volbloed Weizen is heerlijk fris, typidche Weizensmaak met een restzoetje.